Na początku przygotowujemy winegret śliwkowy.
W miseczce połącz ze sobą musztardę z octem. Następnie stopniowo dolewaj oliwy cały czas mieszając, aż do połączenia składników. Na koniec dodaj saszetkę „na raz” pyłku śliwkowego Zdrowo Posypane i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Dressing gotowy, zabieramy się za sałatkę!
Na suchej patelni upraż ulubione orzechy, po czym odłóż je na talerz.
Ser halloumi pokrój w plastry grubości około 0,5-1 cm. Grilluj go na rozgrzanej oliwie z oliwek, na patelni grillowej lub grillu z każdej strony, do momentu, aż uzyska rumiany kolor.
W czasie, kiedy ser halloumi się grilluje, do dużej miski włóż umyte liście roszponki, rukoli i kolendry. Śliwkę przetnij wzdłuż na pół, wyjmij pestkę i pokrój na niewielkie cząstki. Pomidorki pokrój na połówki, a cebulkę w cieniutkie krążki. Wrzuć wszystko do sałaty i delikatnie wymieszaj. Na końcu dorzuć orzechy.
Na wierzchu ułóż grillowany ser halloumi i polej sosem.