Jedz na zdrowie! Oto sposób na pyszne i zdrowe śniadanie: Kaszka sernik egzotyczny Zdrowo Posypane.

Jest to smakowita propozycja dla małych i dużych łakomczuszków. Bazę stanowi delikatna kasza orkiszowa o gładkiej konsystencji, a smak podkręca mango i ananas. Trudno się oprzeć!

Orkisz jest zbożem o wysokich wartościach odżywczych. Jest naturalnym źródłem białka niezbędnego w procesie wzrostu oraz regeneracji komórek, tkanek i narządów. Jest również bogaty w magnez i fosfor, które wpływają na rozwój i funkcjonowanie kości, mięśni i układu nerwowego.


Kaszka sernik egzotyczny ma wiele zalet:

jest w 100% naturalna. Nie zawiera: sztucznych aromatów, barwników, substancji konserwujących;

bez dodatku cukrów - tylko naturalnie występujące cukry;

to naturalne źródło witamin i składników mineralnych;

charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego;

charakteryzuje się wysoką zawartością fosforu;

jest źródłem magnezu;

jest źródłem białka.


Naturalny, prosty skład

Składniki: kasza orkiszowa (84%), daktyle suszone (8%), ananas liofilizowany (7%), mango liofilizowane (1%)

sernik-1
sernik-3
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Wyprodukowano w Polsce.

Masa netto: 200 g

Produkt ogólnego przeznaczenia żywieniowego.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA
w 100 g
Wartość energetyczna 1482 kJ
350 kcal
Tłuszcz 1,26 g
w tym kwasy nasycone 0,48 g
Węglowodany 71,31 g
w tym cukry 12 g
Błonnik 5,19 g
Białko 10,7 g
Sól < 0,01 g

Sposób przygotowania:

Przygotuj 160 ml wody albo ulubionego mleka.

Wsyp dwie łyżki kaszki.

Doprowadź do wrzenia i gotuj 2-3 minuty cały czas mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji*. Na mleku zwierzęcym gotuj min. 7 minut.

GOTOWE - pysznie i zdrowo!

* Jeżeli kaszka jest zbyt gęsta dodaj więcej wody lub mleka.

Kaszka ma gorzki smak? Wyjaśnijmy tę zagadkę!

Ciekawostka: W składzie kaszki znajduje się ananas. Zawiera on enzymy, które w reakcji z białkiem pochodzącym z mleka zwierzęcego sprawia, że kaszka jest gorzka. Dłuższa obróbka termiczna, czyli gotowanie (minimum 7 minut) dezaktywuje te enzymy i wówczas kaszka nabiera właściwego smaku.

Zjawisko to nie występuje przy gotowaniu kaszki na wodzie albo mleku roślinnym.

Pamiętaj, na mleku zwierzęcym gotuj kaszkę minimum 7 minut. Wyjdzie pyszna :)