Chrup na zdrowie! Oto sposób na pyszną i zdrową przekąskę: orkisz BIO ekspandowany Zdrowo Posypane.

Zboża ekspandowane powstają za sprawą fizycznych procesów, które zmieniają jedynie ich strukturę, zachowując składniki mineralne i witaminy. Proces polega na poddaniu ziaren działaniu gorącej pary pod wysokim ciśnieniem. Na skutek tego ziarna zwiększają swoją objętość kilkukrotnie, przez co wyglądają jak nadmuchane i są od razu gotowe do spożycia. Ich forma umożliwia dodanie ich do różnego rodzaju posiłków. W ten sposób otrzymujesz urozmaicone i pyszne dania w zaledwie kilka sekund.

Orkisz jest zbożem o wysokich wartościach odżywczych. Jest naturalnym źródłem białka niezbędnego w procesie wzrostu, regeneracji tkanek, komórek i narządów. Jest również bogaty w magnez i fosfor, które wpływa na rozwój i funkcjonowanie kości, mięśni i układu nerwowego.


Orkisz BIO ekspandowany:

100% naturalny – nie zawiera sztucznych aromatów, barwników ani substancji konserwujących

powstał z całych ziaren zbóż z upraw ekologicznych – bez GMO, pestycydów i sztucznych dodatków

bez dodatku cukrów, zawiera naturalnie występujące cukry

naturalne źródło witamin i składników mineralnych

wysoka zawartość błonnika pokarmowego

wysoka zawartość fosforu

źródło magnezu

źródło białka

orkisz-packshot
orkisz-1
orkisz-2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Składniki: Pszenica orkisz ekspandowana 100% (certyfikowany składnik ekologiczny)

Wyprodukowano w Polsce.

Masa netto: 80 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA
w 100 g
PORCJA 20 g
%RWS w 20 g*
Wartość energetyczna 1548 kJ
366 kcal
317 kJ
75 kcal
4%
Tłuszcz 2,4 g 0,5 g < 1 %
w tym kwasy nasycone < 0,4 g < 0,1 g < 1 %
Węglowodany 68 g 14 g 5%
w tym cukry 1,1 g 0,5 g < 1 %
Błonnik 8,1 g 1,6 g -
Białko 14 g 2,8 g 6%
Sól < 0,01 g < 0,01 g < 1%
SKŁADNIKI MINERALNE
w 100 g
PORCJA 20 g
%RWS w 20 g*
Fosfor 378 mg (54 %) 75,6 mg 11 %
Magnez 105 mg (28 %) 21 mg 6 %

* Referencyjna Wartość Spożywcza dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). Opakowanie 80 g zawiera 4 porcje po 20 g.


Propozycje spożycia:

Schrup ze smakiem jako samodzielną przekąskę.

Dodaj do mleka lub jogurtu.

Dodaj do: owsianki, kaszki, ryżu, musli, sera białego, galaretki.

Dodaj do ciasta na: placuszki, muffiny, gofry, bułeczki, ciasteczka.

Dodaj do sałatek.

Posypka do zup.