Chrup na zdrowie! Oto sposób na pyszną i zdrową przekąskę: jagły BIO ekspandowane Zdrowo Posypane.
Zboża ekspandowane powstają za sprawą fizycznych procesów, które zmieniają jedynie ich strukturę, zachowując składniki mineralne i witaminy. Proces polega na poddaniu ziaren działaniu gorącej pary pod wysokim ciśnieniem. Na skutek tego ziarna zwiększają swoją objętość kilkukrotnie, przez co wyglądają jak nadmuchane i są od razu gotowe do spożycia. Ich forma umożliwia dodanie ich do różnego rodzaju posiłków. W ten sposób otrzymujesz urozmaicone i pyszne dania w zaledwie kilka sekund.
Jagły nazywane inaczej prosem to naturalne źródło fosforu, który ma ogromny wpływ na rozwój i funkcjonowanie kości, zębów i układu nerwowego.
Jagły BIO ekspandowane:
100% naturalne – nie zawierają sztucznych aromatów, barwników ani substancji konserwujących
powstały z całych ziaren zbóż z upraw ekologicznych – bez GMO, pestycydów i sztucznych dodatków
produkt bezglutenowy
naturalne źródło witamin i składników mineralnych
źródło błonnika
źródło fosforu
Składniki: Jagły ekspandowane 100% (certyfikwany składnik ekologiczny)
Wyprodukowano w Polsce.
Masa netto: 100 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA |
w 100 g |
PORCJA 20 g |
%RWS w 20 g* |
Wartość energetyczna | 1498 kJ 354 kcal |
306 kJ 72 kcal |
4 % |
Tłuszcz | 3,1 g | 0,6 g | 0 % |
w tym kwasy nasycone | < 0,5 g | < 0,1 g | 0 % |
Węglowodany | 68 g | 14 g | 5 % |
w tym cukry | 1,1 g | < 0,5 g | 0 % |
Błonnik | 2,9 g | 0,6 g | - |
Białko | 12 g | 2,4 g | 5 % |
Sól | < 0,01 g | < 0,01 g | 0 % |
SKŁADNIKI MINERALNE |
w 100 g |
PORCJA 20 g |
%RWS w 20 g* |
Fosfor | 200 mg (29 %) | 40 mg | 6 % |
* Referencyjna Wartość Spożywcza dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). Opakowanie 80 g zawiera 4 porcje po 20 g.
Propozycje spożycia:
Schrup ze smakiem jako samodzielną przekąskę
Dodaj do mleka lub jogurtu
Dodaj do: owsianki, kaszki, ryżu, musli, sera białego, galaretki.
Posypka do ulubionego: deseru, lodów, budyniu
Dodaj do ciasta na: placuszki, muffiny, gofry, bułeczki, ciasteczka
Dodaj do sałatek
Posypka do zup