Chrup na zdrowie! Oto sposób na pyszną i zdrową przekąskę: jagły BIO ekspandowane Zdrowo Posypane.

Zboża ekspandowane powstają za sprawą fizycznych procesów, które zmieniają jedynie ich strukturę, zachowując składniki mineralne i witaminy. Proces polega na poddaniu ziaren działaniu gorącej pary pod wysokim ciśnieniem. Na skutek tego ziarna zwiększają swoją objętość kilkukrotnie, przez co wyglądają jak nadmuchane i są od razu gotowe do spożycia. Ich forma umożliwia dodanie ich do różnego rodzaju posiłków. W ten sposób otrzymujesz urozmaicone i pyszne dania w zaledwie kilka sekund.

Jagły nazywane inaczej prosem to naturalne źródło fosforu, który ma ogromny wpływ na rozwój i funkcjonowanie kości, zębów i układu nerwowego.


Jagły BIO ekspandowane:

100% naturalne – nie zawierają sztucznych aromatów, barwników ani substancji konserwujących

powstały z całych ziaren zbóż z upraw ekologicznych – bez GMO, pestycydów i sztucznych dodatków

produkt bezglutenowy

bez dodatku cukrów, zawiera naturalnie występujące cukry

naturalne źródło witamin i składników mineralnych

źródło błonnika

źródło fosforu

jagly-packshot
jagly-1
jagly-2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Składniki: Jagły ekspandowane 100% (certyfikwany składnik ekologiczny)

Wyprodukowano w Polsce.

Masa netto: 100 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA
w 100 g
PORCJA 20 g
%RWS w 20 g*
Wartość energetyczna 1498 kJ
354 kcal
306 kJ
72 kcal
4 %
Tłuszcz 3,1 g 0,6 g 0 %
w tym kwasy nasycone < 0,5 g < 0,1 g 0 %
Węglowodany 68 g 14 g 5 %
w tym cukry 1,1 g < 0,5 g 0 %
Błonnik 2,9 g 0,6 g -
Białko 12 g 2,4 g 5 %
Sól < 0,01 g < 0,01 g 0 %
SKŁADNIKI MINERALNE
w 100 g
PORCJA 20 g
%RWS w 20 g*
Fosfor 200 mg (29 %) 40 mg 6 %

* Referencyjna Wartość Spożywcza dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). Opakowanie 80 g zawiera 4 porcje po 20 g.


Propozycje spożycia:

Schrup ze smakiem jako samodzielną przekąskę

Dodaj do mleka lub jogurtu

Dodaj do: owsianki, kaszki, ryżu, musli, sera białego, galaretki.

Posypka do ulubionego: deseru, lodów, budyniu

Dodaj do ciasta na: placuszki, muffiny, gofry, bułeczki, ciasteczka

Dodaj do sałatek

Posypka do zup